OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Voorbereiding op het scheppingsseizoen 2023 – ‘Laat gerechtigheid en vrede stromen’

Augustus 30th, 2023

Door Maurice Lange, huidige Justice & Peace Director bij Presentation Sisters en voormalig uitvoerend directeur van het Oblates Lebh Shomea House of Prayer


“Laat onze tijd een tijd zijn die herinnerd wordt voor het ontwaken van een nieuwe eerbied voor het leven, het vaste besluit om duurzaamheid te bereiken, de versnelling van de strijd voor gerechtigheid en vrede, en de vreugdevolle viering van het leven.” (Laudato Si #207)

LEES: Eerste deel van de brief van paus Franciscus voor het seizoen van de schepping 1 (onder)

REFLECTIE: Wat is Gods verlangen? Paus Franciscus begint dit seizoen van de schepping door onmiddellijk tot de kern van de zaak te komen: God wil dat gerechtigheid regeert. Door het koninkrijk van God gelijk te stellen aan een juiste relatie met God, de mensheid en de natuur, maakt Franciscus duidelijk dat dergelijke gerechtigheid, authentieke gerechtigheid en vrede als een voedende stroom zijn die niet faalt. Laten we, terwijl we ons voorbereiden op het begin van dit jaarlijkse seizoen, nadenken over de manieren waarop we bijdragen aan de stroom en “gerechtigheid en vrede laten stromen”. En, voor een grondig ecologisch onderzoek: hoe remmen sommige van onze percepties een dergelijke stroom af? Waar hebben we deze ‘vernietigende’ percepties van overgenomen? Laten we dit seizoen van de schepping en daarna in het hart van de zaak leven.

LEES DE VOLLEDIGE REFLECTIE

Groen gebladerte in bos met bruggetje over vijver

         (Afbeelding door JamesDeMers via Pixabay)

ACTIE: Het Seizoen van de Schepping begint op 1 september en loopt door tot en met 4 oktober. Schaf een Seizoen van de Schepping aan en houd dit bij. Misschien wil je spelen met de waterbeelden van het thema van dit jaar. Moge dit seizoen voor u een jaar van nieuwe toewijding zijn, net als een beek die met nieuw water stroomt. “Wij danken u dat u elke dag bij ons bent. Moedig ons aan, bidden wij, in onze strijd voor gerechtigheid, liefde en vrede.” (LS slotgebed #246)

LEES DE VOLLEDIGE REFLECTIE

 

Terug naar boven