OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Paus ontmoet Amerikaanse leiders die geduldig een 'cultuur van solidariteit' opbouwen | USCCB

20 september 2023

Paus Franciscus zit in gebed en houdt links en rechts de handen van de organisatoren vast
Veel Oblaten en talrijke openbare parochies in het hele land werken door de jaren heen in gemeenschapsorganisatie en met de IAF. Het is echt bemoedigend om over dit gesprek met paus Franciscus te lezen.
 

VATICAANSTAD (CNS) – Toen paus Franciscus een groep Amerikaanse gemeenschapsorganisatoren vertelde dat hun werk “atomisch” was, zei Jorge Montiel: “Ik dacht: 'Oh, bedoel je dat we de boel opblazen?'"

Maar in plaats daarvan sprak de paus over hoe de groepen die verbonden zijn aan de West/Southwest Industrial Areas Foundation in de Verenigde Staten kwesties geduldig aanpakken, ‘atoom voor atoom’, en uiteindelijk iets bouwen dat ‘doordringt’ en hele gemeenschappen verandert, zei Montiel. een IAF-organisator in Colorado en New Mexico.

De urenlange bijeenkomst van paus Franciscus op 14 september met 15 afgevaardigden van de groep was een vervolg op een soortgelijke bijeenkomst een jaar geleden. Geen van beide bijeenkomsten stond vermeld op het officiële schema van de paus en, zo zeiden de afgevaardigden, beide waren gesprekken, geen ‘audiënties’.

“Het was ontspannen en boeiend”, zegt Joe Rubio, nationaal mededirecteur van IAF. “Vaak zie je dat zelfs niet bij pastoors”, vertelde hij op 15 september aan de Catholic News Service, wat het gelach van andere afgevaardigden opriep.

LEES VOLLEDIG VERHAAL

 

Terug naar boven