OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Oblate JPIC dringt er bij IMF-lening aan Sri Lanka op aan vooruitgang in tastbare mensenrechten te boeken

24 juli 2009

In een brief aan de Amerikaanse uitvoerend directeur van het Internationaal Monetair Fonds, Meg Lundsager, drong het Amerikaanse Oblate JPIC-kantoor er vandaag op aan dat de stand-by lening van US $ 2.5 miljard wordt bepaald door tastbare vooruitgang van de mensenrechten door de Sri Lankaanse regering. De lening werd tegengewerkt door de Britse regering.

Sommige 280,000-Tamils ​​worden nog steeds onvrijwillig vastgehouden in overbevolkte en zwaar onderbezette legerbestuurde kampen in het noorden. Bovendien heeft de regering geen pogingen ondernomen om de serieuze en legitieme onderliggende grieven van de Tamil-bevolking die in de eerste plaats leidden tot de opstand, aan te pakken.

Lees de volledige tekst van de brief.

Geplaatst in: Over, Azië, Globaal, Homepage Nieuws, Problemen, Leden, Nieuws, Vrede

Gerelateerde keywords: ,

Terug naar boven