OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

ICCR en IAF Community Organizers bundelen krachten tegen foreclosures

16 september 2011

Leden van het Interfaith Center on Corporate Responsibility (ICCR), waaronder de Missionary Oblates, hebben samengewerkt met aangesloten bedrijven van de Metro Industrial Areas Foundation om Bank of America & Wells Fargo ertoe aan te zetten maatregelen te nemen inzake executiekwesties in Prince William County, VA en Milwaukee, WI. Deze samenwerking heeft resultaten opgeleverd:

  • In Milwaukee, CommonGround, heeft Metro IAF's filiaal met succes georganiseerd, waardoor banken waaronder Wells Fargo en Bank of America $ 15.2 miljoen hebben vastgelegd voor de financiering van bacterievuurverwijdering, een 100 + nieuwe Nehemiah-huizen en banen in de wijk Sherman Park die zwaar zijn getroffen door afscherming.
  • In Prince William County, VA, Metro IAF's gelieerde onderneming, VOICE, organiseerde en confronteerde de CEO van Bank of America, Brian Moynihan, tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2011. Dit resulteerde in Bank of America senior leiderschap waarvoor hervorming van de leningwijzigingspraktijken nodig was, waardoor 250 achterstandige wijzigingen zijn opgelost. Bankdirecteuren hebben ook toegezegd om te onderhandelen over de eisen van VOICE dat Bank of America huisvestingsadviseurs financiert en honderden miljoenen dollars herinvesteert om de wijken van Prince William County te herbouwen die zijn verwoest door faillissementen.

VOICE organiseert op 1,000th een 30 persoon openbare actie op zondag, oktober met senator Mark Warner (senaatbankcommissie) en bankbeambten.

Bekijk deze ontroerende video van een anti-afschermingsrally georganiseerd door VOICE in Noord-Virginia afgelopen april:

 

 

 

Terug naar boven