OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

De meeste religieuze gelovigen geven de voorkeur aan internationale inspanningen om de klimaatverandering, nucleaire risico's, armoede te beteugelen

December 12th, 2011

Een meerderheid van de Amerikanen die belijdt in God te geloven, is voorstander van coöperatieve internationale inspanningen om klimaatverandering, aantasting van het milieu en de verspreiding van kernwapens te bestrijden - ze bestempelen als een morele verplichting - aldus een nieuwe opiniepeiling die gezamenlijk is uitgevoerd door de Universiteit van Maryland. Centrum voor internationale en veiligheidsstudies aan Maryland (CISSM) en Programma over internationale beleidsattitudes (PIPA).

De bijna 1,500-Amerikanen die worden ondervraagd, omvatten een groot aantal katholieken en evangelicalen. De studie, Geloof en wereldwijde beleidsuitdagingen: hoe spirituele waarden uitzicht geven op armoede, nucleaire risico's en aantasting van het milieu, vindt ook dat een meerderheid van de “gelovigen” het aanpakken van wereldwijde armoede als een “spirituele verplichting” beschouwt, en vindt dat de Verenigde Staten samen met andere landen zouden moeten samenwerken om deze terug te dringen.

"Dit onderzoek daagt algemene politieke stereotypen uit die religieuze Amerikanen als liberaal of conservatief in een hokje plaatsen op het gebied van milieu- en nucleaire proliferatiekwesties", zegt professor Public Policy van de University of Maryland en co-auteur John Steinbruner, die de leiding heeft over CISSM.

"Deze bevindingen tonen de sterke morele impuls van het publiek om mondiale beleidsuitdagingen aan te pakken - een impuls die, indien correct toegepast, de huidige impasse over deze kwesties zou kunnen doorbreken", voegt Steinbruner toe.

Hoewel de meeste gelovigen in de studie het aanpakken van milieu- en nucleaire risico's niet als spirituele verplichtingen beschouwen, beschouwen ze deze kwesties als een onderdeel van 'goed rentmeesterschap', vindt de studie.

“Hoewel er voor veel gelovigen een zwak verband is tussen hun spirituele waarden en kwesties die verband houden met het milieu en het risico van een nucleaire oorlog, reageren ze niettemin erg op het idee dat er een verplichting is om Gods schepping te beschermen, of om goede rentmeesters te zijn. van de aarde ”, legt co-auteur Steven Kull, directeur van PIPA, uit.

Lees het volledige rapport (PDF)

 

Terug naar boven