OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Oblates Neem deel aan 10th Harvard University Forum over Islamic Finance

April 20, 2012

Fr. Séamus Finn, OMI nam deel aan het 10TH Harvard University Forum over Islamitische Financiën, gehouden in Cambridge, Massachusetts op maart 24-25, 2012. Hij was panellid in de plenaire sessie over op geloof gebaseerde investeringen en sociale verantwoordelijkheid.

De brochure van het forum bood deze samenvatting van de procedure:

Het tiende forum biedt drie parallelle sessies, die drie belangrijke thema's binnen het onderwerp economische ontwikkeling weerspiegelen. Deze omvatten de bijdrage van de islamitische financiële sector aan de wereldwijde economische ontwikkeling, islamitische financiering en de ontwikkeling van kleine en middelgrote ondernemingen (MKB), en op geloof gebaseerde investeringen en sociale verantwoordelijkheid. Naast deze drie hoofdsessies zijn er ook parallelle sessies over islamitisch financieren en de bewegingen van de Arabische Lente, mondiale perspectieven op islamitisch financieren, islamitisch financieren en alternatief economisch denken, en huidig ​​academisch onderzoek naar productontwikkeling in de islamitische financiële sector. Met meer dan 50 sprekers en 30 vertegenwoordigde nationaliteiten, trekt het forum vooraanstaande beoefenaars uit de academische wereld en de industrie aan om de hierboven genoemde kwesties kritisch te bespreken met het oog op het voorstellen van duurzame ontwikkelingsplannen voor de islamitische financiële sector in het algemeen. Het lijdt geen twijfel dat dit zich snel ontwikkelende terrein van het mondiale financiële systeem nauwlettend moet worden onderzocht om het maximaal te kunnen benutten voor de ontwikkeling van de wereldeconomie.

 Meer informatie over het Islamic Finance Project ...

Terug naar boven