OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Geloofsgemeenschappen en de urgentie van klimaatverandering

18 juli 2012

Zonne-energie op het dak van de Oblate Parish in Chula Vista

"De toenemende frequentie en intensiteit van extreme weersomstandigheden - krachtigere stormen, langere droogtes, grotere branden, buitensporige hittegolven die temperatuurrecords verbrijzelen en ernstige overstromingen, samen met het zichtbare bewijs van terugtrekkende gletsjers en afstervende koraalriffen - zijn waarschuwingen dat er sprake is van menselijke activiteit. het klimaat op aarde op verontrustende en vaak onvoorspelbare manieren veranderen. Het zijn voortekenen van nog grotere gevaren die in het verschiet liggen. "

“Zowel de National Oceanic and Atmospheric Administration in de Verenigde Staten als het Met Office van het Verenigd Koninkrijk hebben het verband bevestigd tussen antropogene klimaatverandering en de toenemende frequentie en intensiteit van extreme weersomstandigheden. Naarmate de planeet warmer wordt, zullen dit soort weersverschijnselen niet alleen maar afwijkingen zijn - ze zullen het nieuwe normaal zijn. En het zal nog veel erger worden. "

Zo begint een duidelijk en beknopt argument voor de urgentie van de veranderingen die op onze planeet gaande zijn en de morele kracht van de geloofsboodschap. Het artikel van Michael Stafford getiteld "Geloof moet klimaatverandering het hoofd bieden met één enkele morele stem " sluit af met een zeer relevante oproep van gelovige mensen om actie te ondernemen tegen klimaatverandering: "koos het leven" zodat "[wij] en [onze] nakomelingen mogen leven" (Deuteronomium 30:19).

Lees het artikel op de website van ABC Religion and Ethics ...

Op zoek naar lokale middelen over klimaatverandering en energiebesparing voor uw parochie? Interfaith Power and Light is actief in het hele land en kan een schat aan informatie, sprekers en praktische begeleiding bieden om duurzaamheid te bevorderen, van kortingen op energiebesparende gloeilampen tot op zonne-energie! Zoek naar een lokaal filiaal op hun nationale website, Interfaith Power & Light. Er zijn IP & L-hoofdstukken in 39 staten. Zoek een hoofdstuk in je staat!

Terug naar boven