OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Peace & Life Connections voor 31 mei 2013

Mei 31, 2013

Op deze website publiceren we de wekelijkse nieuwsbrief Consistent Life “Peace & Life Connections”. Als u geïnteresseerd bent in meer informatie of als u zich rechtstreeks wilt abonneren op de e-nieuwsbrief, gaat u naar www.consistent-life.org/. Houd er rekening mee dat we de inhoud van deze publicatie niet bewerken.

162 levensreddend rechtLife / Peace / Justice Youth Conference

Aimee Murphy van Life Matters Journal, een lid van de CL-adviesraad, heeft een regionaal CLE-congres in Philadelphia gestart: "Life / Peace / Justice: A Conference on Life Issues." Het zal worden gehouden in maart 29, 2014 in Villanova Universiteit. Het is voor alle leeftijden met een grote universiteitsstudentencomponent. Verschillende leden van de CL-raad waren betrokken bij de planning.

Om de kosten laag te houden, dragen sponsorgroepen geld bij. Goudsponsoring kost $ 1000. We proberen het speciale fondsen opvoeden boven normale donaties om de kosten geheel of gedeeltelijk te dekken. Gelden die hier worden gedoneerd, gaan rechtstreeks naar de conferentie en worden gecrediteerd voor onze sponsoring. We stellen uw steun voor deze belangrijke inspanning zeer op prijs.

+ = = = +

Wetgeving om Amerikaanse belastingbetalers te beschermen tegen financieringsgeweld

Onze Amerikaanse abonnees kunnen contact opnemen met hun vertegenwoordigers, en abonnees buiten de VS kunnen Amerikaanse vrienden hebben om het woord te geven over deze manieren om het geld dat wordt afgeknipt uit de federale begroting te laten komen van plaatsen waar het federale budget geen zakelijke financiering heeft in de eerste plaats:

Geen belastingbetaler financiering van abortuswet (HR 7 in het huis en SB 946 in de Senaat) zou alle jaarlijkse renners en verspreide amendementen vervangen door één permanente regel: belastingbetalers betalen niet voor abortussen. Dit beschermt niet alleen de belastingbetalers; het aantal abortussen neemt dramatisch af wanneer er geen belastingbetaler beschikbaar is voor hen. (Zien mede-sponsoren in het Huis en co-sponsoren in de Senaat)

De Slimmere benadering van de wet op nucleaire uitgaven (SANE) (HR 1506) zou miljarden dollars en verschillende programma's uit kernwapens halen. Zie mede-sponsors van House and Senate.

Tijdens het begrotingsproces zullen verschillende wijzigingen worden aangebracht Pentagon extravagantie in een tijd waarin er hard nodig is om anti-armoedeprogramma's af te bouwen. Het is een goed idee om het principe aan vertegenwoordigers te communiceren - geld dat voor geweld gaat en dat wordt weggenomen van diensten die het leven bevestigen, is een dubbele strijd tegen kwetsbaren.

+ = = = +

Heiligheid van het menselijk levenCL Endorser David Gushee heeft een nieuw boek gepubliceerd, The Sacredness of Human Life: Why an Ancient Biblical Vision is de sleutel tot de toekomst van de wereld. Uit de blurb van de uitgever: “Door het concept van de heiligheid van het menselijk leven te traceren van de Schrift via de kerkgeschiedenis tot op de dag van vandaag, betoogt David Gushee dat het beschouwen van het menselijk leven als heilig een van de kostbaarste erfenissen is van het bijbelse geloof - zij het een die de kerk heeft te vaak niet gehandhaafd. Naast een meesterlijk historisch overzicht, behandelt Gushee's discussie de vele huidige ethische uitdagingen en perspectieven die het voortbestaan ​​en de bloei van het menselijk leven zullen beïnvloeden, inclusief biotechnologie, de doodstraf, abortus, mensenrechten, kernwapens, rechtvaardige oorlogstheorie, vrouwenrechten, en zorg voor de creatie. "

CL-ledengroep Evangelicals for Social Action heeft ook een recensie gepubliceerd (en we hebben er een in onze nieuwsbrief, die in juni verschijnt).

+ = = = +

Citaat van de week

Kelsey Hazzard

De katholieke wereld "Atheist, Secular en Pro-Life," 24 januari 2013

De geschiedenis heeft veel lessen over mensen die geen legale 'personen' waren. Wat voor één generatie het gezonde verstand lijkt - 'Natuurlijk zijn negers geen echte mensen' - is afschuwelijk voor de volgende generatie. Welke criteria kunnen we stellen om te voorkomen dat dit gebeurt? Elk criterium dat wordt voorgesteld om ongeborenen uit te sluiten kan ook worden gebruikt om anderen uit te sluiten. . . Aan het einde van de dag zijn mensenrechten voor alle mensen. Als we ze niet beschermen voor de zwaksten onder ons, zijn ze nogal waardeloos. '

162 wereldlijk

probleem #162 05.31.13 Consistent Life-webpagina / Doe mee of doneer / Vorige nummers / Index

 

Terug naar boven