OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

CEO Pay Goes Through the Roof

Oktober 23rd, 2013

De krant The Guardian in Londen meldde: "Voor de eerste keer ooit ontvingen de 10 best betaalde chief executives in de VS vorig jaar meer dan $ 100 miljoen aan compensatie, en twee gingen naar huis met een salaris van een miljard dollar, volgens een toonaangevende jaarlijkse enquête van beloning van bestuurders. "

Uit het onderzoek bleek dat de top 10 CEO's in de peiling van dit jaar meer dan $ 4.7 miljard naar huis gingen, en "voor de eerste keer ooit verdiende niemand minder dan $ 100 miljoen".

"Ik heb nog nooit zoiets gezien", zegt Greg Ruel, senior research consultant van GMI en auteur van het rapport. "Meestal hebben we een paar CEO's met een waarde van meer dan $ 100 miljoen, maar nooit de hele top 10."

"Vader Seamus Finn, een corporate governance-expert bij Missionary Oblates of Mary Immaculate, zei dat de cijfers 'belachelijk' waren. "

'Het is een verbazingwekkend aantal. Wie weet hoe compensatiecommissies ze bedenken? "

Finn, die campagne heeft gevoerd tegen wat hij ziet als buitensporige beloningen bij bedrijven als Goldman Sachs, zei dat besturen vaak beweerden dat ze talent zouden verliezen tenzij ze het topmanagement enorme bedragen zouden betalen.

'Maar ik heb daar geen bewijs van gezien', zei hij. "Deze enorme loonovereenkomsten zijn zelden gekoppeld aan aandeelhoudersrendementen."

Bijna alle buitensporige winsten kwamen voort uit aandelenopties en andere aandelengerelateerde beloningen. De top 10 verdiende in 3.3 $2012 miljard met aandelenoptiewinsten en het onvoorwaardelijk worden van restricted stock. De contante bonussen bedroegen in totaal $16.2 miljoen.

Zie het volledige artikel in The Guardian Newspaper

Terug naar boven