OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Grote banken moeten hun rommel opruimen

Juni 17, 2014

“Hannah Senft, Candy Savannah en Ron Taylor zijn al meer dan 20 jaar buren in Georgetown South, een gemeenschap van 800 herenhuizen in Manassas, Virginia. Het is een diverse, arbeiderswijk in een buitenwijk, ongeveer 30 kilometer van het Witte Huis. "

"En het wordt gedecimeerd."

Zo begint een krachtig Op Ed oproepen tot het eisen van banken om gemeenschappen te herbouwen die zij door roofzuchtige leningen en resulterende verhinderingen hebben vernietigd die vandaag in de The Hill, een dagelijkse krant / on-line nieuwssite die uitvoerig wordt voorgelezen door het Congres, hun personeel en andere federale ambtenaren. Het Oblate JPIC Office werkt samen met VOICE om te proberen JP Morgan ertoe te brengen mee te werken aan de wederopbouw van de verwoeste gemeenschappen in Noord-Virginia.

De Op Ed geeft details over het lijden dat nog steeds wordt ervaren door gemeenschappen die getroffen zijn door talrijke executies, maar zegt: "... er is een sprankje hoop: in november 2013 heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) een schikking van $ 13 miljard van JP Morgan Chase verkregen uitgifte van giftige, door hypotheek gedekte effecten, waaronder $ 4 miljard voor consumentenhulp. VOICE werkte samen met senator Mark Warner (D-Va.), Federale ambtenaren en andere bondgenoten om een ​​optie op te nemen in de schikking voor de bank om aan deze verplichting te voldoen door middel van subsidies om fondsen voor het herstel van het eigen vermogen van de gemeenschap te kapitaliseren. "

“Als gevolg hiervan heeft JP Morgan onlangs 100 miljoen dollar toegezegd over een periode van vijf jaar om Detroit te helpen. Dit is een goed begin, maar het is verre van genoeg. Entiteiten van JP Morgan verdienden $ 117 miljard aan roofkredieten in de VS en hadden $ 300 miljoen aan executieverkopen in Prince William County [Virginia] alleen. "

“We kunnen niet vertrouwen op het altruïsme van banken om onze gemeenschappen weer op te bouwen. JP Morgan en andere geldschieters moeten worden verplicht om te herinvesteren op een schaal die gelijk is aan de schade die ze hebben veroorzaakt. "

“DOJ gebruikt de schikking van JP Morgan als een model om $ 50 miljard aan toekomstige schikkingen van andere banken na te streven. Procureur-generaal Eric Holder en plaatsvervangend procureur-generaal Tony West moeten het kapitaliseren van een National Community Equity Restoration Fund van $ 5 miljard verplicht stellen onder alle toekomstige schikkingen. noodlijdende leningen die dreigen te worden afgeschermd, en om nieuwe huizen te bouwen om de Amerikaanse droom een ​​tweede kans te geven aan gezinnen wier huizen door de banken van hen zijn afgenomen. "

“VOICE heeft al $ 30 miljoen aan toezeggingen binnengehaald van Bank of America, General Electric en de Virginia Housing Development Authority om verwoeste eigendommen te rehabiliteren en nieuwe woningen te ontwikkelen in wijken als Georgetown South. Tot op heden heeft JP Morgan Chase geweigerd deel te nemen. "

“Als ze op de juiste manier worden gebruikt, bieden de DoJ-nederzettingen een geweldige kans om te helpen bij de wederopbouw van verwoeste gemeenschappen zoals Georgetown South en anderen in het hele land, en om gerechtigheid te vinden voor de miljoenen van Ron's die nog steeds worstelen. De vraag is: zullen president Obama en procureur-generaal Holder bankiers dwingen hun rotzooi echt op te ruimen? "

Lees hier de volledige Op Ed ...

 

 

Terug naar boven