OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Missionaire Oblaten in Zimbabwe: "boorgat voor schoon water" is een reddingslijn afgeleverd.

14 juli 2015

CIMG1857 [1]

Fr. Charles Rensburg, OMI met Bhomela-gemeenschapsleiders in Zimbabwe

Onlangs heeft een katholieke parochie van St. Mary of Sorrows in Virginia, Verenigde Staten gedoneerd aan de lokale gemeenschap in Bhomela in Zimbabwe. Dit genereuze geschenk heeft mensen van Bhomela in staat gesteld om een ​​boorgat te krijgen voor schoon water en te helpen bij de ontwikkeling van lokale landbouwinitiatieven tijdens het langdurige droge seizoen. Bhomela-gemeenschap is een missiekerk voor de Zimbabwe Missionary Oblates of Mary Immaculate.

“In Bhomela en omgeving lijden veel kinderen aan ziekten die door water worden veroorzaakt en aan ondervoeding. Dit boorgatproject zal een lange weg banen bij het verlichten van deze problemen en het ontwikkelen van 'zelfhulp'-initiatieven voor het oplossen van lokale problemen ”, zegt Zimbabwe Missionary Oblate, Fr. Charles Rensburg, OMI, spreekt namens de lokale gemeenschap.

“Woorden kunnen niet beginnen met het beschrijven van de vreugde van de gemeenschap over het ontvangen van een 'levenslijn' van water voor het hele dorp. Het boorgat zal worden onderhouden door de lokale katholieke gemeenschap, terwijl tegelijkertijd volledige toegang is verleend tot het hele dorp met meer dan 3000 mensen. "

Terug naar boven