OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Priesters en religieuzen van Sri Lanka voor VN-orgaan: goedkeuring van internationale mechanismen om mensenrechtenschendingen aan te pakken

Oktober 6th, 2015

Honderdzeventig priesters en religieuzen uit het noorden en oosten van Sri Lanka hebben er onlangs bij de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties op aangedrongen internationale mechanismen aan te nemen die de ernst van de gepleegde misdaden aanpakken, vooral begaan in de laatste fase van de oorlog in Sri Lanka. Schrijven aan de Hoge Commissaris van de VN voor Mensenrechten, zeiden priesters en religieuzen; "Sinds het einde van het gewapende conflict zijn veel van de structurele oorzaken van het conflict intact gebleven." De brief werd bekrachtigd en ondertekend door verschillende Missionary Oblates en andere katholieke priesters en religieuzen.

o   Lees de brief hier: Sri Lanka Priesters en religieus voor VN-orgaan.

Ondertussen hebben kerk- en mensenrechtenactivisten in Sri Lanka een resolutie van de VN-Mensenrechtenraad toegejuicht (zevenenveertig lid natie lichaam) goedgekeurd in Genève op 1 oktober, waardoor buitenlandse rechters en aanklagers Sri Lanka zouden kunnen helpen bij de berechting van mensen die beschuldigd zijn van ernstige misdrijven tijdens en na de burgeroorlog. De VN-resolutie roept op tot bestraffing van degenen die verantwoordelijk zijn voor oorlogsmisdaden. Het effent ook de weg voor verantwoording en verzoening in Sri Lanka.

o   Lees meer Kerk- en mensenrechtenactivisten juichen toe in VN-resolutie over Sri Lanka

Terug naar boven