OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

OMI JPIC organiseert halfjaarlijkse vergadering van adviescomité

Mei 1, 2017

Afgelopen week was JPIC gastheer voor het JPIC-adviescomité van de VS tijdens een halfjaarlijkse vergadering om de voortgang van het werk van JPIC te evalueren en te delen. Het comité bood feedback over recente JPIC-initiatieven en besprak toekomstige kansen.

De hoogtepunten van de bijeenkomst waren onder meer het bekijken en bespreken van de film, Doctrine van ontdekking, gepresenteerd door Gary Elie en Carleton van de Presbyterian Eco Ministry-beweging in St. Louis, MO. Ze deelden hun inzichten over het ontmantelen van de 'ontdekkingsleer', die christelijke ontdekkingsreizigers gebruikten om aanspraak te maken op inheems land, en riepen de geloofsgemeenschap op om milieurechtvaardigheid na te streven en de rechten van inheemse volkeren te beschermen.

 

Senior Maxine Pohlman, SSND, deelt de nieuwste gebeurtenissen in het ecologische leercentrum van La Vista in Godfrey, IL.

Een tweede gastpresentator was Fr. George Kirwin, OMI, archivaris-onderzoeker en voormalig president van Oblate College, die een fascinerende lezing gaf over de geschiedenis van het Oblate-terrein in Washington, DC, van 1916 tot heden.

(Van L naar R) Bayor Chantal, JPIC Volunteer, Fr. Daniel LeBlanc, OMI en Fr. Quilin Bouzi, OMI

De groep toerde ook 3-Part Harmony Farm, de eerste commerciële boerderij van het district, gelegen op het terrein van de residentie Oblate en luisterde naar de update van een eigenaar / manager Gail Taylor over de groei van de boerderij.

Op zaterdag 29 april woonden enkele commissieleden en stafleden de People's Climate March bij in Washington, DC, een nationaal evenement dat samenviel met de 100th dag op kantoor.

(Van L naar R) Fr. Antonio Ponce, OMI, Fr. Seamus Finn, OMI, Sr. Maxine Pohlman, SSND, Christine Ilewski-Huelsmann (Gary's vrouw) en Gary Huelsmann (commissievoorzitter)

 
De Amerikaanse JPIC-adviescommissie is een mix van Oblaten en leken die gepassioneerd zijn door kwesties als rechtvaardigheid, economische ontwikkeling en ecologie. Ze dienen als klankbord voor het JPIC Office. De Amerikaanse OMI Provinciale Administratie nodigt nieuwe leden uit om in de commissie te dienen. Oblaten worden altijd aangemoedigd om te overwegen lid te worden van dit comité. Laat het ons weten als je interesse hebt jpic@omiusa.org
  
Actueel US JPIC Raadgevend Comité leden zijn: 
  • Mr. Gary Huelsmann, voorzitter, is Chief Executive Officer bij Caritas Family Solutions, Belleville, IL
  • James Brobst, OMI, Consultant en Liturgische organist en Midwest Area Councilor voor de Amerikaanse provincie
  •  Séamus Finn, OMI, is dat Chief of Faith Consistent Investing - OIP Investment Trust & Consultant
  • Fr. Quilin Bouzi, OMI, is dat Parochiale vicaris van parochie Our Lady of Hope in Buffalo, NY
  • Dr. Victor Carmona, is Universitair docent moraaltheologie aan de Oblate School of Theology, San Antonio, TX
  • Antonio Ponce, OMI, is dat Directeur van JPIC
  • Zr. Maxine Pohlman, SSND, is Directeur van het Oblate Ecology Initiative 
  • Mevrouw Patti Radle is dat Co-directeur van Inner City Development, San Antonio, TX
  • George Ngolwe is dat Associate Director of JPIC

Terug naar boven