OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Yale-geleerde levert Keynote op de reflectiedag op "Laudato SI" in Belleville-schrijn van Onze-Lieve-Vrouw van de Sneeuw

Kan 2nd, 2018

(Gepubliceerd op www.omiusa.org)

Met dank aan Sr. Maxine Pohlman, SSND, directeur van de La Vista Ecologisch leren Ctr.


Op zaterdag, april 21, gaf Dr. Mary Evelyn Tucker de keynote toespraak tijdens een conferentie in het National Shrine of Our Lady of the Snows in Belleville, Illinois, met als titel: Onze heilige aarde, ons gemeenschappelijk huis. Dr. Tucker is een Senior Lecturer and Research Scholar aan de Yale University, waar ze benoemingen heeft in de School of Forestry and Environmental Studies, evenals de Divinity School en het Department of Religious Studies. Dit evenement is het tweede in een serie gewijd aan de studie en implementatie van paus Franciscus 'mijlpaalencycliek over ecologie, Laudato Sik'.

Dr. Mary Evelyn Tucker van de Yale University spreekt de menigte toe in het heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Sneeuw

Volgens Sr. Maxine Pohlman, SSND, directeur van het ecologische leercentrum van La Vista, dat het evenement mede sponsorde: "De deelnemers werden geïnspireerd door het enthousiasme van Dr. Tucker toen ze haar waardering voor de pauselijke encycliek deelde Laudato Si'. Ze hielp ons bewust te worden van het belang ervan in de katholieke traditie van sociale encyclieken, evenals de wereldwijde invloed en impact buiten het katholicisme. Als leider op het opkomende gebied van religie en ecologie, was ze in staat om de twee te verenigen terwijl ze ons door de inhoud van het document leidde. "

Tijdens haar presentatie prees Dr. Tucker Paus Franciscus voor zijn leiderschap en roep om actie: "De spiritualiteit van Franciscus in de encycliek is duidelijk: het begint met Moeder Aarde, het Loflied voor Broeder Zon en Zuster Maan, Bonaventure, jullie kennen allemaal de het pad van de mind naar God gaat door de natuurlijke wereld ... en zoveel van dit is een ontzagwekkende actie ... we zijn op zoek naar hernieuwbare energie, de hernieuwde energie waarnaar we op zoek zijn, is de energie van de geest. Om het gezicht van de aarde te vernieuwen. En dat is waar religieuze gemeenschappen, geestelijke gevoeligheden en morele kracht een verschil kunnen maken. "

(LR) Zr. Maxine Pohlman, SSND, Dr. Mary Evelyn Tucker

Na de keynote splitsten de aanwezigen zich op voor break-out-sessies, een door Sr. Cheryl Kemner, OSF en Nicole Heerlein van Franciscans for Earth: "The Challenge of Technology and Simple Lifestyle," een andere met Sr. Maxine Pohlman, SSND, directeur van Ecologisch leercentrum La Vista: "Backyard Revolution", "Care for the Earth; Care for the Poor 'door Sr. Connie Probst, OSF - Co-Director, St. Anthony's Food Pantry, en' What Can My Parish and Family Do? ' door Jamie Hasemeier van Holy Redeemer Parish. Bovendien hield dr. Tucker een break-out-sessie voor religieuze zusters.

Het evenement, dat trok over 100-mensen liep van 9 AM tot middag in het heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Sneeuw. De dag werd mede gesponsord door: de Nationaal heiligdom van onze lieve vrouw van de sneeuw; La Vista Ecologisch leren Centrum; de Franciscan Sisters of Our Lady of Perpetual Help en de School Sisters of Notre Dame.

 

Terug naar boven