OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

"Een kerk en een wereld voor iedereen bevorderen" - Nationale migratieweek 2020

Januari 7th, 2020

Foto met dank aan Adobe Stock

Deze week viert de Amerikaanse katholieke kerk de Nationale Migratieweek, een gelegenheid voor de Kerk om na te denken over de omstandigheden waarmee migranten worden geconfronteerd, waaronder houders van uitgestelde actie voor kinderen uit de kindertijd (DACA), vluchtelingen, migrantenkinderen, ontvangers van de tijdelijke beschermde status (TPS) en slachtoffers en overlevenden van mensenhandel.

Het thema voor de viering van dit jaar is “Een kerk en een wereld voor iedereen promoten, 'Wat de noodzaak weerspiegelt van katholieken om inclusief en gastvrij te zijn voor al onze broeders en zusters. Tijdens deze Nationale Migratieweek zijn we allemaal uitgenodigd om het erfgoedverhaal over immigranten van de kerk te vieren en onze broeders en zusters solidair te blijven met immigranten en vluchtelingen.

De nationale migratieweek eindigt op 11 januari, wat toevallig de bewustmakingsdag voor mensenhandel is. Migranten zijn bijzonder kwetsbaar voor misbruik door mensenhandelaren.

Lees hier meer over het verband tussen migratie en mensenhandel onderwijsmodule ontwikkeld door Amerikaanse katholieke zusters tegen mensenhandel.

 

Terug naar boven