OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Vrijwilliger Dankbaarheidslunch in La Vista

Januari 4th, 2023

Zuster Maxine Pohlman, SSND, Directeur, Ecologisch leercentrum van La Vista

Elk jaar komen groepen vrijwilligers van heinde en verre naar het noviciaat Onbevlekt Hart van Maria in Godfrey, IL, om zich te wijden aan de zorg voor het land door invasieve bomen, wijnstokken en struiken te verwijderen; het uitvoeren van voorgeschreven brandwonden; afval verwijderen na overstroming; de Pollinator Garden weer gezond maken; en de zorg voor de gerenoveerde Lodge.

Na onze gebruikelijke werkdag in december werden vrijwilligers uitgenodigd om het noviciaat voor de lunch te verzamelen, zodat ik dankbaarheid kon uiten voor hun vrijgevigheid. Het bleek dat er veel meer gebeurde tijdens onze tijd samen. Aangezien er vier groepen zijn die op verschillende tijdstippen werken, vonden we dit een gelegenheid om elkaar op een dieper niveau te ontmoeten. Toen de deelnemers zichzelf en hun interesses op het gebied van ecologisch herstel voorstelden, waren we allemaal verrijkt en verbaasd over de uiteenlopende talenten en expertisegebieden van de groep. Jong en oud voelden zich aangemoedigd door deel uit te maken van deze unieke mix van gulle vrijwilligers. 

Terwijl ik nadacht over de ervaring, besefte ik dat er nog meer aan de hand was: vrijwilligers gaven invulling aan de encycliek Laudato Si van paus Franciscus door “zorg te dragen voor ons gemeenschappelijk huis”, evenals aan de landethiek van de Oblaten door waardering te tonen voor het land dat bekend staat als La Vista.

 

 

Terug naar boven