OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

2023 Laudato Si-actieplatform: samen bouwen aan een toekomst

6 juli 2023

(Afbeelding door Rooskleurig oppompen van Pixabay )

Het Laudato Si' Action Platform (LSAP) is een actiegerichte 7-jarige ecologische conversiereis in de geest van integrale ecologie, bedoeld om gezinnen, gemeenschappen en instellingen te ondersteunen en in staat te stellen totale duurzaamheid te bereiken.

In deel II van het Laudato Si-actieplatform van OMI JPIC kijken we opnieuw naar de toezeggingen die we zijn aangegaan en denken we na over andere actiestappen die we aan onze lijst zouden kunnen toevoegen.

DOWNLOAD
2023 Laudato Si-actieplatform

In deze publicatie maken we gebruik van werk dat is voorbereid door VIVAT International, "Eco LIFE and Action" en de verschillende actiestappen die zij hebben voorgesteld. De Missionary Oblates zijn geassocieerde leden van VIVAT en nemen actief deel aan een aantal van hun gemeenschappelijke projecten.

  • Bezoek de website van VIVAT: www.vivatinternational.org
  • Bekijk deze video over het één miljard bamboeproject van VIVAT-leden in de Filipijnen (https://vimeo.com/719325606/b80359ecde).
  •  
  • Dit is een voorbeeld van hoe de lokale gemeenschappen de gevolgen van klimaatverandering (dwz tyfonen en overstromingen in de Filippijnen) aanpakken door tegen 2030 een miljard bamboe te planten. Deze inspanning is gericht op beperking van en aanpassing aan klimaatverandering door middel van een op de natuur gebaseerde oplossing.

Aanvullende bronnen:


 

DOWNLOAD
2023 Laudato Si-actieplatform

 

 

 

Het doel van dit initiatief is om een ​​VIVAT-scheppingsspiritualiteit te introduceren, concrete voorstellen te doen voor ecologische bekering, en VIVAT-leden op internationaal niveau te verbinden om de integriteit van de schepping te bevorderen door middel van bewustmaking en belangenbehartiging.

Terug naar boven