OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Scheppingsseizoen 2023 – ‘Harmoniseer onze harten’

7 september 2023

Witte bloemen op horizontaal weergegeven gitaar

(Afbeelding door Shirley Hirst oppompen van Pixabay)

Door Maurice Lange, huidige Justice & Peace Director bij Presentation Sisters en voormalig uitvoerend directeur van het Oblates Lebh Shomea House of Prayer

"De Geest van God heeft het universum met mogelijkheden gevuld en daarom kan er vanuit de kern van de dingen altijd iets nieuws ontstaan.” (Laudato Si #80)


LEZEN
: 2e deel van de brief van paus Franciscus voor het seizoen van de schepping 2023 (LEES VOLLEDIGE REFLECTIE)

REFLECT: Paus Franciscus roept ons tijdens deze scheppingstijd op om stil te staan ​​bij de hartslagen: zowel onze eigen als die hartslagen die ons leven geven: die van onze moeder... die van de schepping... die van God... Een pelgrimsoord (zoals Lac St. Anne in Canada) is genezend... en ook het uitnodigen van een individu/groep om naar de kern van de zaak te gaan. Franciscus richt ons dit seizoen op de aandacht door ons uit te nodigen om met hem op pelgrimstocht te gaan. We zijn geroepen om ons hart (onze percepties en levensstijl) in harmonie te brengen met de hartslag van de Schepping, dat wat leven geeft. Waar klopt ons hart in harmonie met het leven? Welke invloeden in onze samenleving lokken ons weg van een dergelijke harmonie?

(LEES VOLLEDIGE REFLECTIE)

ACT: Nu we dit jaar aan het Seizoen van de Schepping beginnen, moeten we toegeven hoezeer onze westerse harten niet synchroon lopen met de rest van de natuurlijke wereld. Is er een verband tussen een dergelijke disharmonie en onze westerse verslaving aan schermtijd (en afgeleide dopamine)? * Maak tijdens dit Scheppingsseizoen een plan om de schermtijd te beperken. (En heb daardoor tijd en aandacht om je hart in harmonie te brengen met dat wat werkelijk leven geeft.)

"In het hart van deze wereld is de Heer van het leven, die zoveel van ons houdt, altijd aanwezig.” (LS #245)

(LEES VOLLEDIGE REFLECTIE)


Reflecties in deze serie:

 

Terug naar boven