OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

COP28: de rol van voedselsystemen in de klimaatcrisis zal meer aandacht krijgen dan ooit

December 1st, 2023

Commentaar van Fr. Séamus Finn, OMI

(Afbeelding door Rosy/Bad Homburg / Duitsland, Pixabay)

 
Dag één van COP28 begon met een overeenkomst over een ‘Loss and Damage Fund’, waarbij de landen die die de meeste destructieve gevolgen van de klimaatverandering hebben veroorzaakt, zullen substantiële financiële bijdragen leveren om de ontwikkelingslanden te helpen de uitdagingen aan te pakken waarmee zij als gevolg van de klimaatverandering worden geconfronteerd.
 
Op de tweede dag kreeg de rol van voedselsystemen in de klimaatcrisis meer aandacht, waarbij onderwerpen als ontbossing, de hoeveelheden vlees en zuivel in diëten en voedselverspilling aan de orde komen. Laten we hopen en bidden dat de onderhandelaars lang genoeg aan tafel zullen blijven zitten en niet alleen hun eigen belangen in gedachten zullen houden, maar ook het algemeen welzijn van de hele mensheid, inclusief de gezondheid van de planeet.
 
Laten we tot slot niet vergeten dat ieder van ons geroepen is om onze eigen levensstijl te onderzoeken en te zien hoe we kunnen bijdragen aan het vinden van oplossingen voor deze urgente uitdaging.
 
 
ARTIKEL: https://insideclimatenews.org/news/01122023/cop28-food-agriculture-climate-change/
 
Praktische manieren om duurzaam te leven: https://omiusajpic.org/topics/ecotips/ 
 
 

Terug naar boven