OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Sacred Heart Church -Oakland, CA – Greenteam ziet succes

Februari 26th, 2024

Door Fr. Jack Lau, OMI, Heilig Hartkerk -Oakland, CA – GreenTeam

Sacred Heart Green Team-Oakland in februari 2023; Toen we de plaag van zwerfvuil in onze straten en in onze gemeenschap beseften, begon de oplossing ‘thuis’. Dus begonnen we in kaart te brengen hoeveel afval we voor ons huis of appartement verzamelden. Elke maand brachten we die cijfers in een tabel en publiceerden ze in ons Kerkbulletin.
 
We zijn opgetogen en verbaasd om te melden dat het Sacred Heart Green Team en de parochianen 1,448 liter afval uit onze straten hebben verwijderd!
 
Deze “praktijk” van het opruimen van onze straten en gemeenschap vindt zijn kracht in het citaat van St. Martin de Porres: “Alles, zelfs het vegen (zelfs het ophalen van afval van onze straten), het schrapen van groenten, het wieden van een tuin en het wachten op de zieken zou een gebed kunnen zijn, als het aan God werd opgedragen."
 
Stel je voor dat elk huis van aanbidding in onze stad zou kunnen samenkomen in deze eenvoudige beoefening van mindfulness/gebed, terwijl we zorg zouden dragen voor ‘Ons Gemeenschappelijk Huis’. (“Lo'Eshe/Love Life-Oakland”)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geplaatst in: Homepage Nieuws, Nieuws

Terug naar boven