OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Humanitaire catastrofe ontvouwt zich in Sri Lanka

April 17, 2009

Human Rights Watch heeft een geplaatst fotomontage van de humanitaire ramp in de noordelijke Vanni-regio van Sri Lanka. Anna Neistat, onderzoeker van Human Rights Watch, zegt dat beide partijen in het conflict in Sri Lanka de oorlogswetten overtreden en de ongeveer 100,000 burgers in gevaar brengen die vastzitten in een door de regering verklaarde "brandvrije zone". Tamil Tiger (LTTE) rebellen hebben voorkomen dat burgers de kleine strook land verlaten, terwijl regeringstroepen het gebied dagelijks beschieten, wat tot talloze slachtoffers leidt.

De foto's in deze diavoorstelling zijn afkomstig van een geïmproviseerd ziekenhuis in Putumattalan dat overlevenden van aanvallen op april 8 en 9, 2009, behandelde. Velen waren vrouwen en kinderen die in een voedsel distributielijn in Pokkanai wachtten toen artilleriegranaten raakten.

Bekijk de video…

Terug naar boven