OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Earth Day 2014 Parish Resources

Februari 21st, 2014

Foto door Christina Herman, alle rechten voorbehouden

Foto door Christina Herman, alle rechten voorbehouden

De bron van dit jaar van Creatie Justitie Ministries heeft als titel "Water, wijwater" en is gratis beschikbaar als elektronische download. De bron duikt in de veelheid aan waterproblemen waarmee we worden geconfronteerd en benadrukt het spirituele belang van deze bron. Preek tips zijn inbegrepen. Download hier een kopie van de bron ...

De Katholiek klimaatverbond suggereert dat we in 2014 toetreden tot tienduizenden andere katholieken die zullen leren over het dramatische bewijs van klimaatverandering en de katholieke leer over klimaatverandering willen onderzoeken. Dit jaar is het feest van St. Franciscus programma: "Smeltend ijs, Herstellende creatie: een katholieke benadering van klimaatverandering."

Het programma benadrukt de verklaring van de Pact (Pact) van de Pauselijke Academie van Wetenschappen (PAS), Het lot van de berggletsjers in het antropoceen. Dit wordt gecombineerd met een "TED" gesprek door James Balog, de wetenschapsfotograaf achter de documentaire film Chasing Ice, die een aantal van de meest levendige bewijzen tot nu toe documenteerde van klimaatverandering.

In hun verklaring roept de Pauselijke Academie van Wetenschappen alle mensen en naties op om de ernstige en potentieel onomkeerbare gevolgen van de opwarming van de aarde te erkennen die worden veroorzaakt door de antropogene uitstoot van broeikasgassen en andere verontreinigende stoffen, en door veranderingen in bossen, wetlands, graslanden en andere landgebruik. Lees hier het rapport en de samenvatting (eerste 5-pagina's) van het rapport. 

Bekijk hier de materialen van het smeltende ijs, het herstellen van de schepping ...

 

Terug naar boven