OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Hooggerechtshof weigert Argentinië Hedge Fund-schuldkwestie

Juni 16, 2014

Uitspraak van de lagere rechtbank stelt het gedrag van hedge funds voor roofzuchtig gedrag in twijfel

vulturemanWashington DC - Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vandaag het beroep van Argentinië ontkend en een uitspraak van een lagere rechtbank bevestigt roofzuchtig gedrag dat gericht is op landen in financiële nood. Het hooggerechtshof ontkende ook een gerelateerd beroep namens de meer dan 92% van de obligatiehouders die de herstructureringsovereenkomst van Argentinië hadden aanvaard na de wanbetaling.

Eric LeCompte, uitvoerend directeur van de religieuze anti-armoede organisatie Jubilee USA, publiceert de volgende verklaring:

“Ik sta versteld van de beslissing. Voor landen met een zware schuldenlast die extreem arme mensen proberen te steunen, is dit een verwoestende klap. Deze hedgefondsen zijn uitgerust met een instrument dat worstelende economieën tot onderwerping dwingt.

“Al vijftien jaar zijn Republikeinen en Democraten het erover eens dat de armste landen ter wereld hun schuldenlast moeten verminderen. Tegenwoordig wordt dat tweeledige beleid bedreigd door de beslissing van de rechtbank.

“De religieuze gemeenschap is bedroefd dat deze extreme actoren nu hun inspanningen zullen verbreden om activa van de armen te verzamelen.

“Een verliezer vandaag is de staat New York. Gezien de uitspraak van vandaag, zullen landen die geld willen lenen, andere plaatsen zoeken om hun contracten te ondertekenen. Dat is de reden waarom legitieme Wall Street-investeerders zich hebben aangesloten bij het IMF, de Wereldbank, de Verenigde Naties en de regering van de Verenigde Staten om zich tegen dit gedrag te verzetten.

"Gezien de uitspraak moeten we zien welke wettelijke maatregelen we kunnen nemen om deze hedgefondsen te stoppen."

Lees een geschiedenis en tijdlijn van de zaak.

Lees Jubilee's USA's filing er bij de Supreme Court op aandringen om een ​​zaak aan te nemen.

 

 

Terug naar boven