OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Voorwaarden in Sri Lanka Vluchtelingenkampen Verslechteren

20 juli 2009

Wachten op water in Manik Camp

Wachten op water in Manik Camp

Volgens een rapport van de aangesloten pers in Colombo verslechteren de omstandigheden in de vluchtelingenkampen in het noorden van Sri Lanka ernstig. In een rapport van zondag 19 juli zei AP dat “in juni waterpokken wijdverspreid waren en volgens VN-rapporten gevallen van tyfus, tuberculose, huid- en luchtweginfecties, hepatitis A, schurft en diarree de kop opsteken. Volgens een presentatie van 35 juli lijdt meer dan 5 procent van de kinderen onder de 3 jaar aan verspilling of acute ondervoeding. "

De kampen werden in januari opgericht om vluchtelingen te huisvesten uit de oorlog tussen het regeringsleger en de inmiddels ter ziele gegane LTTE. Ongeveer 300,000 mensen, waaronder twee Oblatenpriesters, worden vastgehouden in de kampen zonder bewegingsvrijheid. Er zijn maar weinig mensen, ook ngo's, die de kampen kunnen binnenkomen, en er mogen er nog steeds minder vertrekken. Door oorlog gescheiden gezinnen kunnen zich niet herenigen. Duizenden waarvan bekend is of verdacht wordt van banden met de LTTE, zijn volgens de regering verwijderd voor 'rehabilitatie'. Er zijn regelmatig meldingen geweest van marteling en verdwijning van de vermoedelijke LTTE.

Lees het AP-verhaal ...

Terug naar boven