OMI-logo
Nieuws
Vertaal deze pagina:

Laatste nieuws

News Feed

Nieuws Archief


Nieuwste video en audio

Meer video en audio>

Financial Transparency Coalition Voldoet in Afrika aan probleem van illegale financiële stromen

30 september 2013

tax_us_if_yu_canDe nieuwe Financial Transparency Coalition komt in oktober bijeen in Dar es Salaam, Tanzania 1-2. Het thema voor de conferentie is  "Op weg naar transparantie: het wereldwijde financiële stelsel laten werken voor ontwikkeling." Vr. Seamus Finn, OMI, US JPIC Office Director, vertegenwoordigt officieel ICCR (Interfaith Center on Corporate Responsibility) op de conferentie.

Bijna een triljoen dollar per jaar is afgescheiden uit ontwikkelingslanden en berooft hen van inkomsten die hard nodig zijn voor ontwikkeling. De coalitie is gevormd om iets te doen aan dit probleem dat centraal staat in de ontwikkeling van arme landen. Volgens de Coalitie komt de helft van de illegale geldstromen - een verbluffende hoeveelheid van $ 500 miljard - uit Afrika. Deze illegale overbrenging, die voortvloeit uit misdaad, corruptie en belastingontduiking, betekent een afname van de ontwikkelingseconomieën, wat overeenkomt met acht keer de omvang van wereldwijde buitenlandse hulp.

Het Amerikaanse JPIC Office is betrokken bij verschillende onderling verbonden organisaties in Washington, DC, en werkt aan meer financiële gerechtigheid en transparantie. Deze omvatten de Tax Justice Network USA, (waar pater Finn in het bestuur zit), en de FACT coalition (Financial Accountability and Corporate Transparency Campaign). De internationale Financial Transparency Coalition werd in mei van 2013 gelanceerd, als reactie op het groeiende bewustzijn en activisme rond het probleem van illegale geldstromen.

Kom meer te weten…

 

 

Terug naar boven